Emmanuel

Bor: Malawi
Alder: 7 år
2. klasse

Emmanuel er 7 år gammel og etter å spille fotball, er det beste han vet å gå på skolen og lære nye ting

Med din støtte

Som fadder støtter du arbeidet som sikrer Emmanuel og hans medelever bedre undervisning, og et godt læremiljø. Med din hjelp gir Redd Barna lærerne på Emmanuels skole systematisk opplæring og støtte, slik at de kan gi barna en god skolehverdag med trivsel og riktig læring. Din støtte sørger også for at elevene på skolen får bøker og annet skolemateriell.

Vi gleder oss til å følge Emmanuels reise videre med deg!

 • 16 desember, 2019

  Nyttårshilsen fra Emmanuel

  2019 var et år med mange utfordringer for Emmanuel og familien. På grunn av sykdom var Emmanuel mye borte fra skolen den første delen av året. Det gjorde at starten på skoleåret ble litt vanskelig, men takket være faddere som deg har han nå fått behandling og er mye oftere på skolen enn før.

  Nå er Emmanuel godt i gang med tredjeklasse og læreren kan fortelle at den blide gutten allerede har stor framgang. I september var Emmanuel med i et møte arrangert av Redd Barna hvor skolens ledelse, foreldre og elever kom sammen for å snakke om årsakene til at barn er borte fra skolen. Emmanuel var en av dem som snakket på elevenes vegne.

  – Jeg likte å være med på møtet. Det at jeg deltok kan hjelpe andre barn som er i samme situasjon som meg.

  Malawi er et av mange land som preges av klimaendringer. Emmanuels landsby ligger i et utsatt område, og unngikk så vidt syklonen Idai som forårsaket store ødeleggelser i Malawi, Zimbabwe og Mosambik i mars. På grunn endringene i klimaet blir Malawi nå oftere utsatt for sterk vind, tørke eller flom. Ødelagte avlinger skaper enorme utfordringer for lokalsamfunn som hovedsakelig livnærer seg av jordbruk.

  For å finne jobb og tjene penger til familien, hadde Emmanuels foreldre ikke noe annet valg enn å flytte inn til nærmeste by mens han og søsknene ble igjen hos bestemor. Uten foreldrene i umiddelbar nærhet, er det ekstra viktig at Emmanuel og andre elever i samme situasjon får god og riktig oppfølging på skolen.

  Med din støtte har lærerne på Emmanuels skole fått videre­ utdanning, slik at de på best mulig måte kan ivareta barn i sårbare situasjoner og deres individuelle behov. På tross av alle utfordringene i hverdagen stortrives Emmanuel nå på skolen.

  Vi gleder oss til å følge ham videre sammen med deg!

 • 1 oktober, 2019

  Siste nytt fra Emmanuel

  Det er første gang vi møter Emmanuel siden han ble valgt til å representere barna i landsbyen. Den blide gutten har alltid et smil på lur, og selv om han har slitt en del med helsen den siste tiden, har han gledet seg til å få besøk.

  Emmanuel er en aktiv og engasjert elev i klassen. Han stiller alltid mange spørsmål og er god til å svare for seg når læreren henvender seg til han. Dessverre har han vært mye bort fra skolen den siste tiden, og læreren hans kan fortelle oss at han ofte bare er på skolen tre dager i uken.

  «Emmanuel er en veldig flink og aktiv elev, men han er dessverre for mye borte fra skolen. Dersom han er her flere dager i uken så vil han bli enda flinkere!»

  De siste tre månedene har Emmanuel klaget over problemer med øynene og hodepine. I følge bestemoren er dette grunnen til at han er så mye borte fra skolen. Nylig var Emmanuel hos legen for behandling, og nå virker det heldigvis som han er på bedringens vei.

  Emmanuel trives godt på skolen de dagene han er i god nok form til å delta. Han er ofte den som tar initiativ og leder gruppeoppgaver. Favorittfaget hans er matematikk, men i det siste har han også blitt flinkere til å lese på det lokale språket chichewa.

  I februar ble Emmanuel nominert av sin lærer til å være klassens representant i skolens natur- og miljøklubb. Klubben møtes hver torsdag, og hovedformålet deres er å gjenopprette vegetasjon i nærområdet. Siden Emmanuel ble med i klubben har de plantet over 350 trær!

  Som fadder sørger du for at elever som Emmanuel får utdanning og muligheten til å skape seg en framtid. Tusen takk for at du gir Emmanuel og klassekameratene god undervisning, skolemateriell og et trygt læringsmiljø! Som Redd Barna-fadder gjør du en forskjell i barns liv hver dag.

 • 13 mai, 2019

  Velkommen til Emmanuel!

  Emmanuel er syv år gammel og går i andreklasse på den lokale skolen i en liten landsby som ligger iden sørlige delen av Malawi. Her bor han sammen med familien sin i et enkelt hus som er laget av murstein med tak av bølgeblikk. Familien består av mamma Happiness (35), pappa Goodson (40), brødrene Chiza (15) og Steven (15) og søstrene Chisomo (12) og Pemphero (2 mnd).

  Etter å spille fotball, er det beste Emmanuel vet å gå på skolen og lære nye ting. Han har ikke ett spesielt favorittfag, men moren forteller at han alltid er nøye med å gjøre alle leksene han får. Når Emmanuel ikke er på skolen eller gjør lekser, må han ofte hjelpe til med forskjellige oppgaver hjemme. Det er en selvfølge for barn som kommer fra fattige familier i Malawi. Men selv for en travel gutt i Malawi, blir det alltid tid til lek og moro sammen med venner.

  Den store familien deler et enkelt hus som er bygget av murstein med sementgulv og tak av bølgeblikk. Huset har fire rom, men ikke innlagt strøm og vann. Hver dag bruker familien minst 30 minutter på å hente vann i brønnen som hele landsbyen deler på. Det finnes ingen helsetjenester i landsbyen, og hvis noen i familien blir syke tar det en time å gå til nærmeste helsestasjon.

  Som de fleste andre i landsbyen lever Emmanuel og familien i ekstrem fattigdom. Foreldrene livnærer seg hovedsakelig av jordbruk, men det de klarer å dyrke er ikke nok til å dekke familiens behov for mat. Det er en daglig kamp for familien å skaffe nok mat på bordet. Derfor må foreldrene og de to eldste brødrene ta strøjobber når sjansen byr seg.

Emmanuel blir representantbarn i Redd Barna.