Foto: OBK/Yina Chan
På brødtorget fredag 14.oktober kan du kjøpe brød til inntekt for Redd Barna. Brødtorget arrangeres for å markere Verdens Brøddag.

Det er Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) som sammen med Redd Barna har gått inn for å utvide markeringen av Verdens Brøddag til å gjelde hele uke 41. Mesterbakeren, Bakers og dagligvarehandelen vil gi et brødbidrag denne uka. I butikkene vil det være utvalgte brød som gir kr 1,- per solgte brød i bidrag til Redd Barna. Brødkampanjen ”Gi ditt brødbidrag i dag” handler om å sette fokus på barns helse, og om å samle inn midler til Redd Barnas viktige arbeid for å sikre barn bedre helse og ernæring.

Norges største brødtorg

– Vi håper at mange vil benytte anledningen til å støtte Redd Barna sitt arbeid for å gi barn bedre helse og ernæring, sier Torunn Nordbø, daglig leder av OBK. – Årlig dør over 7 millioner barn før de fyller fem år. De fleste dødsfallene knyttet til helse er helt unødvendig. De kan forhindres med enkle metoder lokalt. Med brødkampanjen håper vi at å gjøre folk oppmerksomme på at mange barn i verden trenger hjelp. Redd Barna gjør en kjempeinnsats for å bedre barns helse, men behøver vår støtte for å stå på videre, slår Nordbø fast.

Verdens Brøddag har sitt utspring i Verdens Matvaredag den 16. oktober. Dagen markerer etableringen av FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) i 1945. Menneskerettighetserklæringen fra 1948 anerkjenner retten til mat som en klar menneskerettighet. Likevel finnes det i dag over 900 millioner mennesker som ikke får nok mat. Verdens Brøddag markeres i Oslo fredag 14. oktober med Norges største brødtorg. Bakere, møllere og Opplysningskontoret for brød og korn inviterer til Norges største brødtorg i Spikersuppa fra kl.12 – 17.00.

Foto: OBK/Studio Dreyer Hensley
Flere skoler i Oslo har bakt brøddyr på forhånd, og tatt bilder av brøddyrene til en konkurranse.

Brød og konkurranser

På brødtorget får du blant annet få muligheten til å smake og kjøpe brød, lære mer om Brødskala’n og være med på konkurranser. Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) utfordrer i samarbeid med Bækkelagets sportsklubb barn og voksne til å delta på en Quiz i form av et opplysnings- og orienteringsløp i Spikersuppa med innlagte spørsmål om brød og korn. I tillegg vil det være en fotoutstilling av brøddyr som skoleklasser har laget, og det vil bli kåret en vinner. Det er seks skoler i Oslo som ivrig har bakt brøddyr, og tatt bilder til konkurransen. Alle midlene som blir samlet inn på brødtorget vil gå til Redd Barnas arbeid for å sikre bedre helse for barn i verden.

- Vi er glade for at Verdens Brøddag nå markeres med en ukes brødkampanje, og at denne kampanjen setter fokus på mange barn som trenger grunnleggende helsehjelp. Redd Barna vil gjerne takke OBK, Mesterbakeren, Bakers og dagligvarehandelen som gir sine brødbidrag, og alle som stiller opp på selve brøddagen. Vi håper de som har mulighet, kommer innom Spikersuppa fredag 14.oktober, sier Tove Hauge, markedssjef i Redd Barna.