Foto: Marianne Abunada
I Bergen er det barn fra Fargespill som er programledere på fredsprisfesten. Fargespill skal også opptre på festen. Og festen i Bergen skal sende direkte fra fredsprisfesten i Oslo når fredsprisvinnerne blir intervjuet av barn.

Redd Barna inviterer nå 7. klassinger fra Bergen og omegn til fredsprisfesten i Grieghallen.
I forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris arrangerer Redd Barna hvert år en fredsprisfest for barn i Oslo-området. I år blir det 18.året på rad denne festen holdes. Redd Barnas fredsprisfest er den 10. desember, samme dag som den offisielle fredsprisoverrekkelsen skjer i Oslo Rådhus. Over 10 000 barn blir invitert til å se og høre fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i samtale med barn på scenen på Rådhusplassen i Oslo.

Nytt i år er at Redd Barna også skal ha en stor fredsprisfest i Bergen. Festen holdes i Peer Gynt-salen i Grieghallen den 10. desember fra kl.10.30 -12.00. Redd Barna ønsker at så mange som 1500 barn skal få komme på festen. Det kommer til å være barn fra Fargespill som leder festen, akkurat som det i Oslo er barn som er programledere. Fargespill vil opptre under festen, og det vil også den kjente dansegruppa MixMaster Cru. Prosjektlederne Gro Holmelid og Nadia Lerøy Brahimi jobber nå med å få på plass resten av programmet i Bergen.

Foto: Redd Barna/Gro Holmelid
I den populære Pepperkakebyen har Redd Barna et fredstre og en fredsutstilling. Barn som tar fredsselfies blir både med på utstillingen, og med på å dekorere fredsprisfestene i Bergen og Oslo.

Samarbeid med Pepperkakebyen

I Pepperkakebyen stiller vi ut fredsselfies som barn i Bergensområdet har sendt inn. Redd Barna ber nå barn og unge fra hele Norge om å sende inn sine fredsselfies, mobilbilder hvor de holder opp sitt fredsbudskap eller hilsen til vinnerne. Fredsselfiene kommer til å bli brukt til å dekorere fredsprisfesten både i Oslo og Bergen, og er nå med i utstillingen og på fredstreet i Pepperkakebyen.  Utstillingen vil vokse etter hvert som flere barn tar fredsselfies i Pepperkakebyen. Redd Barna samarbeider nå med Pepperkakebyen om å sette fokus på fred. Redd Barna har i flere år fått midler fra overskuddet til Pepperkakebyen.

På festen i Bergen vil vi sende direkte på storskjerm når fredsprisvinnerne blir intervjuet av barn i Oslo. Og fredsprisfesten i Oslo vil også sende direkte fra Bergen underveis. Så Redd Barna oppfordrer alle lærere for 7. klasser i Bergensområdet til å melde seg på den store fredsprisfesten.

Arrangementet er støttet av Bergen kommune, Lions Fjell og Lions Askøy.

Se mer om fredsprisfesten i Bergen, og meld på klasser til festen her.