Foto: Johannes Granseth/Nobels Fredssenter
Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi får årets fredspris for sin kamp for barns rettigheter. Siden prisen har så stor betydning for barn, vil Redd Barna at så mange som mulig skal få se og høre Malala og Kailash i samtale med barn på scenen.

10. desember fra kl.11.00 til 12.00 på Rådhusplassen i Oslo holder Redd Barna den største fredsprisfesten noen sinne. Det er 18 året på rad Redd Barna holder fest for vinnerne av Nobels fredspris.  Over 10 000 barn fra 5. til 7.klasse kan få se og høre Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i samtale med barna i festkomiteen. De 12 sjuendeklassingene fra Sagene og Lindeberg skole lover alle som kommer et spennende og variert show med kjente artister. Men det viktigste for festkomiteen er å få frem budskapet om at alle barn har rett til å gå på skole, og til å få et godt liv. Og at de voksne må høre på barna, fordi det er de som er fremtiden.

Selfies, spørsmål og flere fester

Nå kommer Redd Barna med nye nettsider om fredsprisfesten, hvor lærere kan melde på sine klasser til festen. Barn kan sende inn spørsmål til fredsprisvinnerne, og et av spørsmålene blir trukket ut og stilt til Malala og Kailash på scenen i Oslo. Og så ber Redd Barna om fredsselfies, mobilbilder der barna holder opp fredsbudskap eller hilsen til fredsprisvinnerne. På sidene vil det frem til fredsprisfesten komme videoblogger fra barna i festkomiteen.

Foto: Redd Barna/Inge Lie
Mobil, ark, tusj – slik lager du en fredsselfie! Festkomiteen har allerede tatt sine fredsselfies, og oppfordrer lærere til å sende inn selfies hvor elevene holder opp sine fredsbudskap, eller en hilsen til fredsprisvinnerne.

Frem til 10. desember kan barn fra hele Norge sende inn sine fredsselfies, som skal brukes under fredsprisfesten. Redd Barna oppfordrer lærere til å sende inn fredsselfies av elevene, dette er en morsom og engasjerende måte å få barna til å si sin mening om fred.

Se eksempler på fredsselfies og send inn dine forslag her.

Redd Barna skal også ha en selfie-konkurranse på Sørlandet og fredsfest i Dyreparken i Kristiansand. Gå inn her for å være med på konkurransen, og melde på klasser fra 4. til 7. klasse til festen 1. desember.

I Bergen skal det arrangeres fredsprisfest for første gang. Redd Barna inviterer nå 7. klassinger fra Bergen og omegn til barnefesten i Grieghallen. Festen holdes i Peer Gynt-salen i Grieghallen den 10. desember fra kl.10.30 -12.00. Redd Barna ønsker at så mange som 1500 barn skal få komme på festen. På festen i Bergen vil de sende direkte fra Oslo når fredsprisvinnerne blir intervjuet, men de har sin egen fest med artister og underholdning. Både i Bergen og Oslo er det barn som er programledere på scenen.
Gå inn her for å melde på 7.klasser til fredsprisfesten i Bergen.

Foto: Redd Barna/Inge Lie
Ju-hu, vi gleder oss! F.v: Sara Tootonchi, Richard Georgemanisegaran og Jaleela Ibrahim synes det er kjempegøy å være i gang med planleggingen av fredsprisfesten.

Sommerfugler i magen

Barna i Oslo gleder seg enormt til å få møte Malala og Kailash. På forhånd håpet de at Malala skulle få fredsprisen, og jubelen sto i taket når de hørte at hun fikk den. Og etter at barna fikk vite mer om Kailash og hans arbeid, så synes de han har gjort en flott jobb, og også risikert mye for å hjelpe barn.
- Jeg får sommerfugler i magen og jeg begynner å smile masse av at jeg får møte våre helter. De gjør en så stor jobb med å kjempe for barns rettigheter. Jeg vil spørre dem om hva som var grunnen til at de tok denne jobben med å få slutt på barnearbeid og kjempe for at jenter får gå på skole, sier Richard Georgemanisegaran fra Lindeberg skole.
- Vi skal lage en så stor fest for Malala og Kailash fordi de har gjort veldig mye for verden, for barn. Og vi er barn, så de fortjener at vi feirer dem, sier Vegard Skotte Nordheggen fra Sagene skole.
- Vi vil ha 15 000 barn på Rådhusplassen fordi Malala er et barn og hun er flink til å si budskapet sitt. Jeg tror at hvis flere får barn får vite hva hun mener, så er det større sjanse for at hun får det til, sier Jil Sira, også fra Sagene.